Lammsläpp

En av våra stora traditioner här på Ulkeröds Gård är nu genomförd – det årliga Lammsläppet! 4 maj blev dagen då de fick komma ut på efterlängtat sommarbete. Vi fick även se vallhunden Scott visa upp sina kunskaper när han tränade vallning med fåren. Stort tack till alla som kom och delade denna glädjefyllda dag med oss och lammen!

Gästkock Thomas Sjögren

20 april 2024 hade vi besök på restaurang Ekbacken – Thomas Sjögren gästspelade i köket! Det blev en fantastisk kväll som bjöd på den ena smaksensationen efter den andra!

Pubkväll med livemusik 30 september

Höstens första pubkväll gästades vi av bandet Trekant från Uddevalla som stod för riktigt mysig livemusik och en härlig stämning!

Gästkock Christian “Sillen” Hellberg

16 september 2023 hade vi återigen äran att gästas av Christian Hellberg som gästspelade i köket på restaurang Ekbacken. Det bjöds på en oförglömlig kväll med fantastiska smaker och glada gäster!

Jaktmässa 2 september

En solig septemberlördag arrangerade vi för första gången någonsin en Jaktmässa på Ulkeröds Gård! Vi gästades av flera utställare och det erbjöds allt ifrån skyttetävling och provskjutning till tipspromenad och shopping. Stort tack till alla härliga människor som besökte oss på mässan!

Lammsläpp på Ulkeröds Gård

Lördag 6 maj hade vi lammsläpp på Ulkeröds Gård – och vilken dag det blev! Solen sken och lammens glädje över att få komma ut på sommarbete gick inte att ta miste på. Vi besöktes av över 300 personer i alla åldrar som var med och delade lammens glädje, och dessutom fick se unghunden Scott träna vallning med fåren. Efter lammsläppet väntade glass, fika, shopping och mysigt umgänge nere vid Gårdsbutiken. Stort tack till alla som besökte oss denna härliga dag!

Gästkock Ben McMayon

21 och 22 oktober fick restaurang Ekbacken finbesök av Ben McMayon som tillsammans med köksmästare Jonas Blomstervall levererade en utsökt middag. Tack till alla som kommit på våra gästkockskvällar under året, nu laddar vi om för ännu fler gästspel under 2023!

Mr Soul & his Marshmallows

Under årets sista konsert fick vi lyssna till Mr Soul & his Marshmallows på Ulkeröds Loge den 8:e oktober. Det blev en riktigt underhållande kväll med svängiga soultoner. Vilket avslut på konsertåret!

Sofia B Olsson

Sofia B Olsson återvände i september till Ulkeröds Gård för ännu ett fantastiskt gästspel på restaurang Ekbacken. Hon bjöd på upplevelser för både öga och gom med en fantastisk avsmakningsmeny!

Frida Öhrn

Frida Öhrn gästade Ulkeröds Loge 17 september 2022 och bjöd publiken på ett musikaliskt underverk som inte lämnade någon oberörd!

Jessica Andersson

Lördagen den 27:e augusti fick vi lyssna till Jessica Anderssons ljuva stämma på Logen. Sommaren kunde inte avslutats på ett bättre sätt!

Roger Pontare

Roger Pontare var på plats på Ulkeröd 28 juli 2022 och höll en enastående konsert på logen!

Chris Kläfford

Den 14:e juli gästades Ulkeröds loge av ingen mindre än Chris Kläfford! Det bjöds på fantastisk musik och en underbar stämning. Vilken röst!

Kim Kärnfalk

Lördagen den 28:e maj 2022 spelade Kim Kärnfalk på Ulkeröds loge. Det blev en fantastisk kväll med både gamla klassiker och nyare låtar!

Team Wagners

Fredag den 22 och lördag den 23 april gästades restaurang Ekbacken av Team Wagners.

Det var Josefine, Olof och Ulf från Wagners i Göteborg som komponerat menyn, en oförglömlig kväll med smakupplevelser långt utöver det vanliga.

Ett stort tack för att ni ville komma till oss.

Leif Mannerström

4-årsjubileum på restaurang Ekbacken, Leif Mannerström invigde vår restaurang för 4 år sedan. Den 18 och 19 februari 2022 återvände Leif som gästkock. På bilden syns han tillsammans med sina tidigare köksmästare från vänster Olle Ahnberg och till höger vår köksmästare Jonas Blomstervall

Ludwig Tjörnemo

Den 22 och 23 oktober hade vår köksmästare Jonas Blomstervall bjudit i åretskock 2020, Ludwig Tjörnemo till vår restaurang Ekbacken. Ludwig hade komponerat en oförglömlig 6-rätters avsmakningsmeny. Stort tack Ludwig och Micke för att ni kom till oss

Scotts

Dansbandet Scotts spelad på Ulkeröds Loge den 18 september 2021, en underbar kväll att minnas

Nanne Grönvall

Nanne Grönvall på Ulkeröds Loge den 28 augusti 2021, vilket drag

Uno Svenningsson

Uno Svenningsson och Christer Karlsson spelad på Ulkeröds Loge den 15 juli 2021

Sofia B Olsson

Sofia B Olsson

Jennifer Brown och Patrik Isaksson

Jennifer Brown och Patrik Isaksson intog scenen på Ulkeröds Loge på lördagen den 25 juli. De bjöd på en underbar kväll med mycket energi i sina framträdande.

Stort tack för att ni kom och spelade på Logen

Uno Svenningsson

Först ut bland årets artister på Ulkeröds Loga var Uno Svenningsson. Han spelade tillsammans med

Intresset för Unos spelning var så stort att vi fick köra två konserter samma kväll.

Martin Moses – Årets kock 2019

I helgen gästades vi av Martin Moses – årets kock 2019. Martin som idag jobbar på restaurang SK Mat & Människor i Göteborg hade med sig sin kollega Melker. Tillsammans med vår köksmästare Jonas Blomstervall och våra kockar Erik Lundin och Anders Edmark lagades en fantastisk 6-rätters meny. Flera av våra gäster har på sina sociala medier givit uttryck för att “Detta var något av det absolut bästa vi någonsin ätit”. Vår restaurangchef Dennis Zikovic hade tillsammans med vår vinleverantör tagit fram ett vinpaket som på ett mästerligt sätt förhöjde matupplevelsen. Vinerna matchade maten perfekt.

Haaks

“Vilken häftig kväll, fullsatt och publikrekord” vi tackar er alla som gjorde denna kväll till det den blev

Tareq Taylor

Den 11 och 12 oktober hade vår köksmästare Jonas Blomstervall bjudit hit två av sina kockkollegor, Tareq Taylor och dessertmästare Jimmy Brorsson. Restaurang Ekbacken var fullbokad båda dagarna, gästerna åt Tareqs 6-rättersavsmakningsmeny, helt sagolika smaker som gifte sig på ett fantastiskt sätt, med vår restaurangchef Dennis Zikovic, välkomponerade vinpaket. En oförglömlig helg. Ett stort tack till alla er som var och besökte oss i helgen. Ni är hjärtligt välkomna tillbaka vid annat tillfälle som passar er. Vem vet, Tareq uttryckte stor glädje och förhoppning om att någon gång i framtiden få komma tillbaka till gården, och självklart är han hjärtligt välkommen tillbaka.

Patrik Isaksson

Patrik Isaksson, Lars Svensson på bas och Henrik Olsson på elgitarr gästade Ulkeröds Loge lördagen den 21 september. Stort tack för en enastående bra konsert. Ett stort tack till er alla som kom och lyssande denna kväll. Hoppas vi snart syns igen. Välkomna

Janne Schaffer

I lördags gästades Ulkeröds Loge av Janne Schaffer, med sig hade han Peter Ljung på klaviatur samt Tobias Ågren på sång. Det var en helt fantastisk kväll, Janne berättade om sitt artistliv tillsammans med Björn J:son Lindh, Ted Gärdestad och ABBA. Ett stort tack till er alla som kom och lyssande denna kväll.

Karl Hedin föreläsning

Tisdagen den 6 augusti gästades vi av Karl Hedin, han hade två föreläsningar om det rättsövergrepp han utsatts för. Över 200 personer åt mat på restaurang Ekbacken och lyssnade på Karls föreläsning

Mauro Scocco, Tomas Andersson Wij och Lovisa Samuelsson

17 juli gästades Ulkeröds Loge av Mauro Scocco, Tomas Andersson Wij och Lovisa Samuelsson.

Restaurang Ekbacken var fullbokad kl 16 på eftermiddagen.

De gästar som inte fick möjlighet att äta på restaurangen kunde istället äta Street Food utanför Ulkeröds Loge.

En välkomponerad Street Food meny som vår köksmästare Jonas Blomstervall satt ihop och som serverades från kolgrillarna utanför Logen.

Det var en fantastisk kväll, ett stort tack till er alla som var med och gjorde denna kväll till det den blev.

Trevlig sommar och välkomna tillbaka

Christian Hellberg gästspel på Ulkeröds Gård

Lördagen den 15 juni gjorde Christian Hellberg ett gästspel på restaurang Ekbacken.

Vår köksmästare Jonas Blomstervall hade bjudit in Christian till köket, tillsammans skapade de en oförglömlig avsmakningsmeny.

Temat för kvällen var givetvis grillat, Christian genomförde piruetter med grillkonster av olika köttslag, förutom korv, fläsksida och entrecote fanns självklart också gårdens lammracks med på menyn.

Gästerna var överväldigade.

Dagen till ära hade Jonas också med bästa vännen Lars Selberg köksmästare på Sjömagasinet i Göteborg.

Med tre så duktiga kockar i köket kan ni själva räkna ut att resultatet blev fantastiskt.

Ett stort tack till alla er som var hos oss, ni är hjärtligt välkomna tillbaka.

Kalle Moraeus med bandet Torrvrål

Lördagen den 25 maj spelade Kalle Moraeus med sitt band Torrvrål på Ulkeröds Loge. Kalle och killarna spelade både rock och blues, med bravur. Den underbara musiken lockade även till dans bland gästerna. Ett stort tack till Orsakillarna, vi hoppas kunna se dem åter här på gården.

Håkan Thörnström gästspel

Lördagen den 4 maj gästspelade Håkan Thörnström restaurang Ekbacken.

Tillsammans med vår köksmästare Jonas Blomstervall och vår kock Erik Lundin lagade Håkan en fantastiskt välkomponerad 6-rättersavsmakningsmeny. Vår vin expert Stina Behrman hade tagit fram ett helt underbart vinpaket till denna middag.

Gästerna var lyriska av glädje, det blev helt enkelt en magiskt kulinarisk mat- och vinupplevelse.

Ett stort tack till alla er som var hos oss, ni är hjärtligt välkomna tillbaka.

Thomas Sjögren gästspel

Lördagen den 9 mars gästspelade Thomas Sjögren en helt fullsatt restaurang Ekbacken.

Tillsammans med vår köksmästare Jonas Blomstervall och vår kock Erik Lundin lagade Thomas och hans broder Christoffer Sjögren en fantastiskt välkomponerad 6-rättersmeny. Vår vin expert Stina Behrman hade tagit fram ett helt underbart vinpaket till denna middag.

Gästerna var lyriska av glädje, det blev helt enkelt en magiskt kulinarisk mat- och vinupplevelse.

Ett stort tack till alla er som var hos oss, ni är hjärtligt välkomna tillbaka.

Julbord 2018

Ett stort tack till er alla som besökte oss under vårt första julbordsår

Rydell & Quick

Igår kväll och i natt var det fullfart på Ulkeröds Loge, när basen dundrade på skakade fönsterrutorna och det föll ett sågspånsregn från taket. Ett riktigt rockband på plats, Rydell & Quick. Strålande bra.

Ebbot Lundberg

I går kväll spelade Ebbot och Nicolai på Logen, åter sista konsert. Efter att ha inmundigat en underbar grillbuffé på restaurang Ekbacken bänkade sig gästerna på Logen som var fullsatt till sista plats. Ebbot och Nicolai bjöd på underbar stämsång och fullt av improvisationer, en härlig kväll.

Vi tackar alla gäster som under året varit hos oss på våra konserter.

Välkomna tillbaka 2019.

Gustav Trädgårdh och Lars Selberg från Sjömagasinet i Göteborg

Den 8 september var en helt fantastisk kväll på restaurang Ekbacken vi gästades av Gustav Trädgårdh och Lars Selberg från restaurang Sjömagasinet i Göteborg.

På bild de fantastiska kockarna:
Lars Selberg, Jonas Blomstervall, Eric Lundin samt Gustav Trädgårdh. Saknas på bilden gör Stina Behrman som valt ut den fantastiska vinmenyn.

“Igår kväll hade vi äran att få avnjuta en av de godaste menyer jag ätit uppe på Ulkeröds Gårds restaurang Ekbacken i Hedekas.
Tänk att ha en gourmetrestaurang i närområdet.”  / citat Tomas Gillberg

Janne Schaffer, Johan Boding och Peter Ljung

En helt magisk kväll på Ulkeröds Loge, den 3 augusti spelade Janne Schaffer, Johan Boding och Peter Ljung på logen.

Pepperland

Bästa Beatlesbandet spelade på Ulkeröds Loge den 16 juni, det blev en oförglömlig kväll, med låtarna vi aldrig slutar att älska, energi och spelglädje, grym stämsång och ett härligt sväng.

Jack Vreeswijk och Love Tholin på Ulkeröds Loge

I kväll var det premiär med konserter på Ulkeröds Loge.

Först ut var Jack Vreeswijk som verkligen visade att han är en artist av rang oavsett släktskapet med pappa Cornelis. Jack berättade om sitt liv och uppväxt i familjen Vreeswijk.

Lammsläpp

Strålande solsken och mycket besökare. Tack för att ni kom.

Film: Emil Eriksson, Musik: Adam Vitovsky

Mästerkocken Richard Waje gästade oss i mars

Mästerkocken Richard Waje som så framgångsrikt kom på andra plats i Kockarna Kamp på TV var och gästade oss på Ekbacken! Richard har bland annat huserat på Marstrand i över 30 år, där han har med stor succé drivit Lasse-Majas Krog i över 17 år. Tidigare har Richard varit köksmästare på ett flertal toppkrogar både på Marstrand och i Göteborg.

Leif Mannerström gästade oss i februari

Leif Mannerström lyckades tillsammans med sonen Sebastian och Jonas Blomstervall fylla hela Restaurang Ekbacken med lyriska matgäster. Vilken meny och vilken helg, allt är en stor succé! Som en dröm som slagit in för oss. Mannerströms lovade på stående fot att återkomma senare med nya spännande upplägg och det är vi tacksamma för.

Lars Kristerz på Ulkeröds Gård

Efter spelningen på Small-Lake-Meet inne i Hedekas hade vi Lars Kristerz på gården