Lammkött
Alla våra lamm är i huvudsak uppvuxna på mjölk från tackan och bete i hagarna runt gården. Får är kända som duktiga ”busk- och slyröjare” vilket innebär att de på ett mycket bra sätt hjälper till att hålla våra landskap öppna. De är också relativt kräsna i sitt betesvall. Vi bearbetar jorden regelbundet och ser till att så in de speciella växter och örter som fåren älskar. Detta ger naturligtvis även en mycket god smak på köttet, våra lamm betar bland annat kummin, senap, vitklöver och svartkämpar.
I våra lammlådor och styckningsdetaljer samt på restaurangen använder vi enbart kött från våra Texellamm. Rasen kom på 1800-talet och har sitt ursprung från ön Texel vid den holländska kusten.
Styckningsdetaljerna från Texellamm är svårslagna med djupa kotletter, fina innerfiléer, stora stekar och välfyllda bogar. Texelköttet är välmarmorerat och har en mild smak som uppskattas av de flesta.
Vårt fina lammkött kan du självklart köpa som lösa detaljer eller lammlåda direkt av oss på gården.
Hos vår samarbetspartner, Hemköp Munkedal, kan du köpa våra populäraste lammdetaljer samt våran goda lammkorv.