KONSERTER PÅ ULKERÖDS GÅRD

2022 – Kim Kärnfalk startade konserterna detta år följd av Chris Kläfford, Roger Pontare, Jessica Andersson, Frida Öhrn och till sist Mr Soul & His Marshmallows.

2021 – först ut på Ulkeröds Loge var Uno Svenningsson, följd av Christer Karlsson, Nanne Grönvall och avslutningsvis dansbandet Scotts.

2020 – detta år besöktes Ulkeröds Loge av Uno Svenningsson, Jennifer Brown och Patrik Isaksson, Andreas Johnson och slutligen Shirley Clamp.

2019 – fortsatte vi med Rydell & Quick, Kalle Moraeus och Torrvrål, Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco, Janne Schaffer med sin Music Story, Patrik Isaksson, och till sist avslutades året med Haaks.

2018 – startade vi med fyra konserter på Ulkeröds Loge. På scen stod Jack Vreeswijk, Janne Schaffer, Pepperland och Ebbot Lundberg.

Det har också visat sig att väldigt många önskar äta på restaurang Ekbacken innan konserten. Därför har vår köksmästare komponerat en showmeny som ingår i showmenybiljetten

För att sätta pricken över i – förläng kvällen, njut av något gott att dricka, bo kvar på gården och ät vår gårdsfrukost efter en härlig natts sömn. Boka vårt Showpaket med boende.

Konsertkvällar öppnar restaurang Ekbacken kl 17. Vi vill att du är på plats i god tid så att ni har möjlighet att i lugn och ro hinna njuta av maten innan det är dags att gå ner till Ulkeröds Loge för kvällens konsert.

Baren på Ulkeröds Loge är öppen innan, under och efter konserten. Här kan du beställa dryck för att ta med till din sittplats.

Alla event och konserter är endast med förköp.

Bilder från tidigare års spelningar på Ulkeröds Loge

Mr Soul & His Marshmallows 2022-10-08

Mr Soul & his Marshmallows är ett soulband som startades 1982 och firar i år 40 år på scen.

Åttamannabandet är ett traditionellt soulband med blåssektion och fullt komp. På låtlistan återfinns några av 60-talets bästa soullåtar av artister som Aretha Franklin, Otis Redding, Wilson Picket, Sam & Dave och Bettye Lavette.

Musiken är väl omhändertagen och bandet förmedlar känslan som vore från en studio i Muscle Shoals, Alabama eller från en het soulklubb i Memphis, Tennessee.

Bandmedlemmarna har långa musikkarriärer i ryggarna. Sångerskan Lotta Nilsson-Thessing har samarbetat med Ulf Lundell, Lars Winnerbäck och Kjell Höglund.

Kompet har en bakgrund med band som Lolita Pop och Anders F. Rönnlund. Blåssektionen har turnerat på de internationella scenerna med bl a Atomic Swing, Billy Bragg, Eros Ramazotti och Papa Dee.

Frida Öhrn 2022-09-17

Frida Öhrn har en röst man inte glömmer. En röst som verkligen sticker ut och fångar publiken med sin sköra men samtidigt kraftfulla känsla.

Kanske är det just därför låten “Release Me” av Oh Laura med Frida i frontlinjen blev en superhit. Sedan dess har vi sett Frida turnera och släppa musik med hennes band Cookies n beans tillsammans med Linda Ström och Charlotte Centervall.

Över åren, har Frida även samarbetat med, bland andra, Peter Jöback och Bo Sundström. 2016 startade Frida skivbolaget Eagle där hon släppte den kritikerrosade EPn ‘Bang Bang‘, under namnet ÖHRN.

År 2020, tävlade Frida i Melodifestivalen med låten “We Are One“, en sång om inkluderande, solidaritet och att se varandra på riktigt. Att se likheterna i varandra istället för olikheterna- vi är en. Samma år släppte Frida en tolkning av Roxettes “Fading Like a Flower”, som blev en superhit på svensk radio.

2021 släppte Frida singeln “Leva nu” med budskapet om att just leva i nuet, och inte ta något förgivet. Nu senast har Frida släppt en personlig version av “Jag ger dig min morgon.”

Jessica Andersson 2022-08-27

Jessica Andersson slog igenom i dokusåpan Fame Factory 2002 där samarbetet med sångaren Magnus Bäcklund startade. Duon, under namnet Fame, ställde upp i Melodifestivalen 2003 och vann med låten ”Give me your love”.

Jessicas breda musikkarriär med många turnéer, tv-framträdanden har bland annat innefattat medverkan i musikaler som Little Shop of Horrors. Framförallt har hon varit ett näst intill stående inslag på Diggiloo-turnén sen starten 2003. Jessica har gett ut en självbiografi där hon berättade om en komplicerad uppväxt.

Detta ledde till medverkan i dokumentärserien ”Livet blir bättre” där hon talade om en svår barndom med missbruk i hemmet vilket ledde till placering i fosterhem.

Hon berättade också om barndomsdrömmen att någon gång få bli sångerska och medverka i Melodifestivalen. Denna dröm har gått i uppfyllelse inte mindre än åtta gånger, senast förra året med låten ”Horizon”.

Roger Pontare 2022-07-28

Roger Pontare har varit aktiv musiker sen mitten av 70-talet och fick sitt publika genombrott i och med Melodifestivalvinsten 1994. Låten ”Stjärnorna” var en duett som han framförde tillsammans med Marie Bergman. 1999 deltog han med ”Som av is” men 2000 var det dags för jättehiten ”När vindarna viskar mitt namn” där han tog hem vinsten för andra gången. Låten har blivit en klassiker och blev med sitt budskap kontroversiell med stödet för  ursprungsbefolkningar världen över. I Eurovision framförde Pontare låten tillsammans med den samiske jojkaren Johan Sara Jr, inuitiska Kasaluk och Ken Roulette som hade nordamerikanskt, indianskt påbrå. På scenen är Roger Pontare oftast klädd i olika urfolks traditionella dräkter.

Som barn växte Roger Pontare upp i Bockträsk i Sorsele kommun nära naturen som sen dess varit en ständig inspirationskälla. Han beskriver naturen som något som ger honom lugn och tröst. Han säger ”naturen är kravlös i allt förutom att den kräver att vi låter den vara”.

Roger Pontare har gett ut ett tiotal album med alltifrån det schlagerinriktade materialet till storbandsjazz och Frank Sinatra. Senast Pontare var med i Mellon var 2017 med ”Himmel och hav”.

Chris Kläfford 2022-07-14

Publiken har tagit den 30-åriga sångaren Chris Kläfford från Lindesberg till sina hjärtan.

Chris Kläfford vann Idol 2017. Detta efter en höst präglad av ett enormt stöd från publiken som drabbats av hans känsliga tolkningar av låtar som “Imagine” och “Utan dina andetag”. Just “Imagine”, från Idols slutaudition, är det klipp som fått mest visningar någonsin på Idols YouTube-kanal. Hans debutsingel “Treading Water” tog sig direkt upp på Spotify-listans förstaplats. Han fick även en platinaskiva för låten.

Idol-vinnaren var en av landets absolut mest populära och efterfrågade artister sommaren 2018. Han reste land och rike runt. Men han stannade inte där. På hösten gav han sig ut på en större turné: “The Imagine Tour”. Denna gång med fullt band och stor produktion. Under 2018 gjorde han över 160 spelningar.

2019 medverkade Chris i America’s Got Talent där han tog sig hela vägen fram till semifinal. Hans auditions har setts av över 100miljoner tittare på YouTube.

Under 2020-2021 har fokus varit att spela in kommande album och nu 2021 har två singlar spelats flitigt på radion. ”Chasing Heart Aches” och hans senaste singel ”Be Alright”.

Kim Kärnfalk 2022-05-28

Kim slog igenom med bandet Friends och Melodifestivalvinsten 2001 med Lyssna till ditt hjärta. Hon har gett ut tre album med Friends och ett album som Nina & Kim, medverkat i Mellon fyra gånger och arbetar nu som soloartist. 2008 gav hon ut en biografisk berättelse om sina uppväxtår i Uddevalla i boken Mamma, mormor och jag och om släkten i Hedekas och Bullarebygden.

Förra året firades 20-års jubiléet av Mellovinsten och Lyssna till hjärtadå Kim bland annat medverkade i Bingolotto och Allsång på Skansen. I samband med detta gav Kim ut en vacker balladversion av låten.

I år kommer singlar från albumet Ögonblick där balladversionen av Lyssna till ditt hjärta ingår. Materialet är ganska långt från Mello-musiken och det märks att både Kim och musiken mognat.

   – Livet är kantat av viktiga händelser som blir en del av ens livsberättelse, därför kallar jag albumet för Ögonblick. Musiken finns alltid där och färgar och beskriver det man, säger Kim om sina nya låtar.

Låtarna på konserten kommer dels från albumet Ögonblick men blandas också med gamla Friends- och Nina& Kim-hits varvade med covers vilka beskriver och klär Kims egna viktiga skeden i livet – kärleken, uppbrotten, bröllop och begravning. Musiken varvas med Kims berättelse i denna unika konsert på Ulkeröds Gård.

Scotts 2021-09-18

Bandet Scotts har funnits i snart 25 år men hade sitt stora genomslag i Dansbandskampen 2008 och Melodifestivalen 2009 med låten ”Jag tror på oss” som tog sig till Andra chansen.

Efter dessa framgångar har åtskilliga tv-program avverkats. Scotts debutplatta såldes i 60.000 exemplar i norden, därefter samlingsplattor i samarbete med expressen som sålt i 130.000 ex, näst bäst efter Lasse Stefanz. Totalt har bandet gjort 3 plattor.

November 2014 är det dags igen för skivsläpp, denna gång med enbart nyskrivet material. Scotts passar lika bra i folkparken som på nattklubben då dom även kör sina populära ”showset”.

Scotts är även utvalda till arrangörernas favorit 2012 och 2013

Nanne Grönvall 2021-08-28

Grönvall’s musical career started in the 1980s group Sound of Music. The trio participated twice in the Swedish Eurovision Song Contest selections, Melodifestivalen, finishing fourth both times; in 1986 with “Eldorado” and in 1987 with “Alexandra”.

Over the following ten years, she established herself as a songwriter in Melodifestivalen, writing two songs for the 1992 competition and the 1995 runner-up “Det vackraste” (“The Most Beautiful Thing”) performed by Cecilia Vennersten.

From 1991 till 1997, she was one of the lead vocalists of the group One More Time with her husband Peter Grönvall and Maria Rådsten. They won the Melodifestivalen 1996 final with the folk-ballad “Den vilda” (“The Wilderness Mistress” engl version).

It finished third (out of 23) in the Eurovision Song Contest 1996 behind Norway and winners Ireland.

Uno Svenningsson 2021-07-15

Uno Svenningsson musikaliska resa började med bandet Freda’ . Det stora genombrottet kom med singeln ”Vindarna”, och 1991 mottog bandet en Grammis i kategorin ”Årets rockgrupp”.

Uno Svenningssons första soloalbum, passande nog benämnt ”Uno”, släpptes 1994 och innehöll bland annat mega-hiten ”Under ytan” samt ”Tro på varann” – en duett med Eva Dahlgren. 

Sedan dess har Uno släppt 9 studioalbum som soloartist. Efter skivan ”7” var det tyst i ett par år, men i början av 2018 släpptes ”Andras sånger” strax efter hans bejublade medverkan i TV-programmet ”Så mycket bättre” under hösten dessförinnan. Den innehöll både helt nya tolkningar samt de vi kunde höra i TV – bland annat den stora hiten ”Du kommer ångra det här”

Konsertkvällar öppnar restaurang Ekbacken, kl 17, vi vill att du är på plats i god tid så att ni har möjlighet att i lugn och ro hinna njuta av maten innan det är dags att gå ner till Ulkeröds Loge för att avnjuta kvällens konsert.

Shirley Clamp 2020-08-29

Andreas Johnson 2020-08-01

Jennifer Brown och Patrik Isaksson 2020-07-25

Uno Svenningsson 2020-07-09

Haaks 2019-11-02

Patrik Isaksson 2019-09-21

Janne Schaffer 2019-08-17

Mauro Scocco och Tomas Andersson Wij 2019-07-17

Kalle Moraeus 2019-05-25/26

Rydell & Quick 2019-05-11

Ebbot 2018-09-15

Janne Schaffer 2018-08-03

Pepperland 2018-06-16

Jack Vreeswijk 2018-05-19