Kockarna Restaurang Ekbacken
Köksmästare Jonas Blomstervall, Nina Hansson och Erik Lundin är våra kockar. Det är ett tajt sammansvetsat gäng som alla brinner för samma motto – det ska vara en matupplevelse med råvaran i fokus. Om vi siktar på att alla råvaror ska överraska så tror vi att menyerna kommer att lösa sig själva till stor del.
”Jag kommer själv från en krögarfamilj där vi alltid har varit noga med att ta vara på allt. Här slängdes inget som man kunde koka fond på. All mat skulle göras på riktigt och från början, och samma filosofi ska gälla på Ekbacken här på Ulkeröds Gård” – Jonas Blomstervall, köksmästare på Ulkeröds Gård
När Jonas lagar mat betraktar han alla gäster som kräsna finsmakare, oavsett om det står franska smårätter eller svensk husmanskost på menyn. ”Det måste vara vällagat” uttrycker Jonas det. Han har under många år drivit restauranger i Göteborg tillsammans med Leif Mannerström, senast den hyllade restaurangen Kometen och dessförinnan Sjömagasinet.
Vårt hjärta finns här i norra bohuslän och vi ska erövra världen härifrån sa Jonas, och ja vi tror att det går. Kom förbi och prova vårt kök!
Ett par gånger om året bjuder köksmästare Jonas Blomstervall in några av sina kockkollegor till ett gästspel på vår restaurang. Läs mer om våra gästkocksspel, kanske någon av dem är er favorit! Missa i så fall inte tillfället att boka bord och avnjut en minnesvärd kväll.