Restaurang Ekbacken
Vår ambition är att erbjuda mat som är mer än god.
Vår köksmästare Jonas Blomstervall sätter vår 4-rättersavsmakningsmeny varje tisdag. Menyn anpassas efter årstiderna och tillgängligheten av de bästa närproducerade råvarorna.
Restaurangen har normalt plats för 90 gäster men för större evenemang kan hela Ekbacken ta emot uppåt 150 gäster.
Våra kockar är ett tajt sammansvetsat gäng och alla brinner för samma motto. Det ska vara en matupplevelse med råvaran i fokus.
Grönsakerna som vi odlar runt knuten är precis lika viktiga som våra egna ägg eller lammen i de stora hagarna – som vi sår med godsaker för att betet och därmed köttet ska bli optimalt.
” I köket ser vi hela djuret som en resurs. Vi gör till exempel långkok på tunga, kind, lägg och fransyska för smakens skull och av djurets ben kokar vi fonder. ”
Jonas Blomstervall, köksmästare
Samtidigt i restaurangen så ser servitörerna till att gästerna får bästa möjliga service. Till varje enskild rätt på våra menyer så tar vi fram ett passande dryckesalternativ som skall få maträtten att lyfta till en helt ny nivå.
”Vi jobbar med dem högsta ambitioner och samtidigt med fötterna på jorden, vårt mål är att överträffa gästens förväntningar och att få alla att längta tillbaka till oss så fort dem gått utanför vår dörr”
Dennis Zikovic, restaurangchef