Tareq Taylor på Ulkeröds Gård
Vår köksmästare Jonas Blomstervall har den 11 och 12 oktober bjudit in Tareq Taylor till restaurang Ekbacken på Ulkeröds Gård. Under kvällen kan du avnjuta en 6-rätters meny komponerad av Tareq.
”Mycket av min matfilosofi idag handlar om att ta vara på det som naturen valt att ge oss just nu, i detta ögonblick, att hitta inspirationen och utmaningarna i de olika säsongerna. Att under våren njuta av de första värmande solstrålarna och de första vilda primörerna, som ormbunksskott, vitplister och granskott. Eller den första spöfångade abborren tillsammans med nässlor och ramslök.
Sommaren som kommer med färska jordgubbar, fläder, rabarber och hösten som fullkomligt överöser oss med råvaror fler än vi ibland klarar av att hantera. Och så vintern, då utbudet av färska råvaror är betydligt mer begränsat.
Då är vi tvungna att ta fram det som vi lyckats konservera under de rikaste perioderna på året. Jag älskar hur de olika säsongerna påverkar hur maten ser ut, smakar och sätts samman.
Att leva i symbios med säsongerna är en gastronomisk utmaning. Det gäller att vara extra uppfinningsrik. Visst är man begränsad vad gäller råvaror, men samtidigt är möjligheterna oändliga. Det gäller bara att våga utmana sig själv.
Naturens växlingar gör att maträtterna varieras och utvecklas på ett sätt som de aldrig skulle kunna göra om jag istället valt att inte ta hänsyn till säsongerna. Idag kan man ju i stort sett äta samma sorts mat varje dag eftersom matbutikerna året runt erbjuder naturligt säsongsbundna råvaror.”
Tareqs meny för kvällen
Rödbeta – Libbsticka – Yoghurt
Pilgrimsmussla – Tomat – Dill
Öring – Svamp – Svartrot
Vaktel – Hasselnöt – Persilja
Hjort – Selleri – Vinbär
Nypon – Mandel – Havtorn
Fredag den 11 oktober och lördag den 12 oktober 2019 är köket öppet
kl 19:00-21:00
Pris: 825 kr/kuvert exkl dryck
Begränsat antal platser så passa på att boka idag!