Hagelskytte

Ulkeröds Gård har en av landets mest utmanande skjutbanor för lerduveskytte. Här kan vi simulera alltifrån höga fasaner och sträckande änder, till ripor och löpande hare.

Vi har skapat så jaktliknande situationer som det bara är möjligt. Allt för att du ska kunna träna ditt jaktskytte och bli en säkrare skytt på jakten. Med över 50 lerduvekastare och 9 fasta skjutstationer är möjligheterna många och begränsningarna få.

Miljön är fantastisk. Skjutbanan ligger inbäddad i omgivningarna invid ett berg och har rymliga trädäck med ett flertal skjutplatser, egen grillplats och en trivsam timmerstuga med plats för undervisning, konferens och avkoppling. Mellan skjutningarna dricker vi kaffe i solen eller värmer oss vid brasan inne i stugan, då du även kan hålla kontakt med omgivningen tack vare fiber och WIFI.

Hit är alla välkomna! Du kan komma hit enskilt för att förbättra ditt hagelskytte tillsammans med en instruktör, eller som grupp med jaktlaget för att värma upp inför den stundande jakten, eller tillsammans med kollegerna som ett företagsevent. Behöver du extra träning inför uppskjutningen av din jägarexamen kan du naturligtvis boka tid även för det. Tillsammans med en instruktör kan du i lugn och ro hitta rätt skjutteknik.

För dig som inte är medlem, kontakta oss på skjutbana@ulkerodsgard.se för bokning av skjutbanan.

 

Trivselpolicy

Vi välkomnar alla jägare, sportskyttar, företag, kompisgäng och ungdomar till vår skjutbana. För att alla ska trivas och känna sig välkomna så krävs en del regler. Vapnet skall bäras brutet och tömt på patroner vid förflyttning. Vapenrem får inte finnas på vapnet. Skyddsglasögon kan lånas och bör användas. Innan skott avlossas skall skytten försäkra sig om vart övriga skyttar befinner sig. Tomhylsor och pappaskar skall läggas i korgarna. Varje skytt plockar upp efter sig innan skjutplatsen lämnas. Det är totalförbjudet att konsumera alkoholhaltiga drycker innan och under pågående skjutning!

Ammunition och lerduvor

Endast banans ammunition får användas. Vi använder Gyttorp samt Eley stål ammunition och Super Star duvor. Vi har naturligtvis både kaliber .12 och .20.

Öppettider

Under säsong Maj-November har vi öppet (observera att banan måste bokas):

Måndag-torsdag 09.00 – 19.00
Fredag 09.00 – 17.00
Lördag-söndag 10.00 – 15.00

Ulkeröd Wingshooting Club

Läs mer om UWSC och om hur du ansöker om att bli medlem här