Kockarnas kväll på Ulkeröds Gård
Vår köksmästare Jonas Blomstervall har bjudit in sina kockkollegor Lars Sehlberg, Olle Ahnberg samt Martin Moses till restaurang Ekbacken på Ulkeröds Gård.
Kockteamet har komponerat en 8-rättersöverraskningsmeny med tydlig inspiration från Bohuslän!
Lars Sehlberg
”Så länge jag minns har jag velat bli kock och det vill jag fortfarande, utan ambition att öppna eget eller göra ett namn”.
Jonas träffade Lars 1993 i Uddevalla då de började sin kockutbildning tillsammans. Under åren har de jobbat ihop på åtskilliga krogar. Lars mat ligger nära det ”vilda” vilket känns på den smaksäkerhet han besitter. Under de senaste 17 åren har han rott skutan Sjömagasinet över de vilda smör och gräddhaven.
Olle Ahnberg
Jag har drivit restaurang Västergatan, Malmö i 5 år, och innan dess drev jag en krog på Österlen.
Olle var Leif Mannerströms köksmästare på Sjömagasinet i Göteborg under åren 2003-2009 därefter var han köksmästare på Mannerströms restaurang Kometen under åren 2009-2011. Han har jobbat i ett flertal koksboksproduktioner tillsammans med Leif.
Martin Moses
Den 12:e – 13:e september 2019 var vi åtta kockar som gjorde upp om den ärofyllda titeln Årets Kock, svensk mästare i professionell matlagning. Efter två dagars hårt tävlande stod det tillsist klart att det var jag som fick ta emot guldmedaljen.
Martin har arbetat på Michelinkrogar i mer än 10 år, hans signum är höga smaker med få ingredienser där varje råvara får möjlighet att framträda i både smak och struktur. Idag jobbar han som köksmästare på SK Mat & Människor i Göteborg, en modern skandinavisk restaurang som belönats med en stjärna i Guide Michelin.
Missa inte detta tillfälle att uppleva ”Kockarns kväll” på restaurang Ekbacken
Välkommen önskar Jonas tillsammans med sina kockkollegor och övrig personal.
Lördagen den 5 september boka bord
Pris: 1 195 kr/kuvert exkl dryck
Förboka
Boka gör du i kalendern till höger
Begränsat antal platser så passa på att boka idag!