Som en helt naturlig del i vårt utbud så erbjuder vi våra kunder att uppleva jakt, i olika former, när den är som bäst. Alla jakter som arrangeras på Ulkeröds Gård håller en mycket hög jaktetik, säkerhet och leds alltid utav yrkesjägare Oskar Johansson. På fågeljakterna finns det alltid duktiga apportörer och på klövviltsjakterna har vi duktiga eftersöksekipage på plats.

Andjakt

På Ulkeröds Gård erbjuder vi spännande andjakter med olika upplägg beroende på önskemål och tillfälle. Vanligtvis startar vi dagen på skjutbanan och värmer upp på lerduvor, därefter ger vi oss ut till vattnen. Här finns ett antal anlagda viltvatten och en större sjö med riklig tillgång på änder. Det är mycket uppskattade jakter och normalt bokas de upp redan på vårkanten. Är du intresserad av att arrangera en jakt tillsammans med dina vänner eller kollegor så kontakta Oskar på jakt@ulkerodsgard.se för information och offert.

Kvällssträck

Detta är en jakt som passar utmärkt för dig som inte har möjlighet att avsätta en hel dag. Vi träffas efter lunch och skjuter ett par serier lerduvor på skjutbanan. Därefter äter vi en middag i restaurangen innan vi beger oss ut till flottarna i sjön. Antalet fåglar på paraden varierar väldigt beroende på vilken tid på säsongen vi jagar, men spänningen att stå ensam på en flotte i en stor sjö och vänta på sträckande fågel är den samma oavsett!

Roughshooting

Vi har under lång tid jobbat mycket med att återskapa biotoper som gynnar småviltet. Detta ger oss möjlighet att erbjuda fartfylld ”roughshooting” på fältfågel och annat småvilt. Härliga dagar där vi tillsammans rör oss fram och stöter upp viltet. Lunch äter vi ofta i fält mitt i drevet. Denna jakt är garanterat en upplevelse som du sent kommer glömma!

Småviltsjakt

Då vi årligen utbildar ungefär 100 nya jägare varje år så känns det väldigt kul att även få möjlighet att erbjuda nya jägare möjlighet att vara med på småviltsjakt, som vi gärna kallar utbildningsjakt, på rådjur hare och räv. Fokus på dessa jakter är, förutom säkerheten, att ge nya jägare en vidareutbildning och en bra start på jaktkarriären. Vi jagar minst tre drev under två dagar. Platserna kan bokas en och en till varje tillfälle. I paketet ingår övernattning i dubbelrum, middag och luncher. Allt fällt vilt delas mellan jaktdeltagarna.

Bockjakt

Tidig morgon, långt innan soluppgången, åker vi ut och ser naturen vakna. Dimman lättar, daggen i gräset skimrar när solen gör entré, helt enkelt underbart. Från den 16:e augusti och några dagar framåt erbjuder vi vakt/smygjakt på råbock. En lugn och selektiv jaktform som erbjuder spänning så väl som lugna och trygga skottmöjligheter. Utbudet är begränsat då vi är noga med att bara skjuta rätt bockar varje år. Jakterna sker med guide och läggs upp individuellt beroende på hur jägaren önskar ha sin jakt.