Skjutbana

På Ulkeröds Gård finns Ulkeröds Wingshooting Club, en av landets mest utmanande skjutbana för lerduveskytte. Här kan vi simulera alltifrån höga fasaner och sträckande änder till ripor och löpande hare. Vi har skapat så jaktliknande situationer som det bara är möjligt. Allt för att du ska kunna träna ditt jaktskytte och bli en säkrare skytt. Med cirka 55 lerduvekastare och ett antal olika skjutstationer är möjligheterna många och begränsningarna få.

Skjutbanan ligger inbäddad i omgivningarna intill ett berg och har ett flertal skjutplatser, egen grillplats och ett trivsamt klubbhus med plats för undervisning, konferens och avkoppling. Mellan skjutningarna dricker vi kaffe i solen eller värmer oss vid brasan.

Hit är alla välkomna, du kan komma hit enskilt för att förbättra ditt hagelskytte tillsammans med en instruktör, eller som grupp med jaktlaget för att värma upp inför den stundande jakten. Eller varför inte tillsammans med kollegerna som ett företagsevent? Behöver du extra träning inför uppskjutningen av din jägarexamen kan du naturligtvis boka tid även för det. Tillsammans med en instruktör kan du i lugn och ro hitta rätt skjutteknik.

Lektioner

Vill du bli en bättre skytt och utveckla ditt hagelskytte? Då är Ulkeröds Wingshooting Club platsen för dig. Här kan du själv eller tillsammans med en vän boka lektioner för att bli en bättre hagelskytt. Vi utgår ifrån dina befintliga kunskaper och jobbar oss successivt mot att ta ditt skytte till helt nya nivåer.

Köp lektionspaket och få en extra timme på köpet

Våra instruktörer

Niklas Lyrdal – Har jobbat som skjutinstruktör sedan 2011. Medlem i APSI (Association of Professional Shooting Instructors). Brinner verkligen för hagelskytte och instruerande. Jobbar även som frilansinstruktör, bland annat på Susegårdens Skjutskola i Halmstad. Banchef och ansvarig för driften av Ulkeröd Wingshooting Club.

Oskar Johansson – Är anställd yrkesjägare på Ulkeröd och vet verkligen hur viktigt det är att känna sig trygg med sitt hagelskytte på skjutbanan för att få ut så mycket som möjligt av höstens fågeljakter.

Andreas Johansson – Ung instruktör som verkligen har skyttet och jakten i blodet. Andreas har jobbat på Ulkeröds Wingshooting Club sedan 2015, främst med företagsarrangemang.

Karl Modig – Frilansinstruktör som jobbar med jägarexamensutbildning och som skjutinstruktör, varit på Ulkeröd sedan 2014. När han inte är på gården är han på havet och jobbar som sjöingenjör.

Shooting event

Simulerad jakt
Vi arrangerar olika typer av skytteevent för grupper, företag, jaktlag eller kompisgäng. Sedan 2017 arrangerar vi simulerade jakter på lerduvor runt omkring Ulkeröds Gård. Detta är så nära riktig jakt du kan komma och väldigt bra träning inför fågeljakterna. Tack vare vår ”Game trailer” kan vi simulera hela dagar med flera olika drev, naturligtvis med lunch och fika under dagen precis som på fågeljakt. Vi tar emot grupper på 6 – 12 personer och det finns ett antal tillfällen planerade under 2018. Kontakta oss för upplägg och offert.

Klubben

Hur fungerar Ulkeröds Wingshooting Club?
Vi tror att om man ska bli framgångsrik med sitt hagelgevär, oavsett om det är på jakt eller på skjutbana, så krävs det mycket träning. Därför har vi startat UWSC. Som medlem i klubben har du möjlighet att skjuta på banan helt på egen hand när det passar dig, till ett reducerat pris. Naturligtvis kan du även boka tid med någon av våra instruktörer för att finslipa din skjutteknik.

Som medlem får du ett medlemskort som du även använder vid skjutstationerna. Du fyller på kortet med lerduveserier när du hämtar ammunition i klubbhuset eller på gårdskontoret. Kortet lägger du sedan på Promaticboxen som finns vid varje skjutstation. Alla duvor som skjuts iväg registreras på kortet vilket innebär att alla medlemmar kan utnyttja banan när de vill utan instruktör. Bara klubbmedlemmar har tillgång till skjutbanan när som helst under ordinarie öppettider. Skyttar som inte är medlemmar måste boka tid.

Du ansöker om medlemskap här eller på Ulkeröds Gård. Alla nya medlemmar får en grundlig genomgång av banan och säkerhetsföreskrifterna. Vi ställer höga krav på säkerheten för allas trivsel, vilket också innebär att det alltid är lika roligt att komma hit och skjuta.

Banan är öppen måndag till torsdag 9–19, fredag 9–17, lördagar och söndagar 10–15.

Ansök om medlemskap här

Älgbanan

Kulskytte
Norr om Wingshooting Club kan du övningsskjuta med ditt kulvapen. Hos oss kan du och ditt jaktlag boka den tid ni behöver utan att känna stressen av andra skyttar på området. Boka allt ifrån en timme till en halv dag, förmiddag eller eftermiddag. Här skjuter ni i en väldigt lugn och harmonisk miljö i vårt nybyggda klubbhus. Ni står i ett av två skjutbås inomhus och skjuter ut på vår toppmoderna älg.