2024-11-30 – 2024-12-01
Detta är den kompletta utbildning för dig som vill lära dig hela processen:
Viltundersökning
Tillvaratagande av viltet efter skottet
Styckning av viltet efter tillvaratagandet.
Eftersom det är en praktisk utbildning får du till skillnad mot andra utbildningar hantera viltet.
Utbildningen är en blandning av teori och praktik.
Dag 1.
Under kursens första dag kommer du flå och passa klövvilt. På nyskjutna djur visar vi hur man gör går igenom djurets inre organ och sedan får ni i grupp på 2-3 personer genomföra det vi gått igenom. Därefter förbereder vi djuret för styckning genom tillvaratagande av viltet.
Dag 2.
Andra dagen använder vi för att ge dig praktiska kunskaper i hur du på ett lämpligt sätt skär ner en slaktkropp av klövvilt till färdiga delar i köket.
Vi visar hur man grov- och finstyrkar klövvilt och går igenom styckningsdetaljerna och sedan genomför ni detta i grupper om 2-3 personer Syftet med utbildningen är att deltagarna efter genomgången utbildning ska ha grundläggande kunskaper om hantering av vilt efter skottet och grundläggande kunskaper om styckning av klövvilt.
Efter avslutad och godkänd utbildning får du även ett intyg som auktoriserad viltundersökare. Detta innebär i stora drag att du blir behörig att utföra en första undersökning och utfärda intyg över fällt vilt före leverans till en vilthanteringsanläggning.
Du kan också ansöka behörighet att utfärda intyg för kassation av vilt.
I kursavgiften ingår:
Övernattning, del i dubbelrum
Frukost, luncher, avsmakningsmeny på kvällen, samt fika.
Kursliteratur
Lån av redskap
Förkläden och handskar för livsmedelshantering
7.995 kr
In stock
Related products
-
4 dagar. Kursen för dig som redan är klar med den teoretiska delen av jägarexamen. Har läggs allt fokus på skytte och säker vapenhantering.
-
Denna endagsutbildning genomförs under ledning av förordnad viltundersökare, som är utbildad av Svenska Jägareförbundet.
-
Jägarexamen intensivkurs på Ulkeröds Gård. Högsta betyg av våra deltagare! I vår utbildning ingår logi i dubbelrum och helpension med frukost
-
På denna kurs lär du dig stycka och tillaga det vilda. Tillsammans styckar ni och tillagar viltet och ni avslutar kvällen med att äta den goda mat
Restaurang Ekbacken
Ulkeröds Loge
Jakt/utbildning
Gården
Kontakt
- Ulkeröds Gård Här Finns Vi, Karta
- 0524-620 50
- Kontakt@ulkerodsgard.se
- Bordsbokning
- Öppettider