Jägarexamen

Jägarexamen fyra intensiva dagar

Vårt intresse för jakt och natur har gjort det naturligt att erbjuda jaktrelaterade kurser, bland annat intensivkurser för jägarexamen. Omgivningarna här gör också att vi kan levandegöra undervisningen på ett sätt som annars inte är så vanligt. Här får deltagarna bekanta sig med det de läser om, i litteraturen, även i praktiken: olika slags fällor, spår och spillning, jakttorn, skjutstationer, viltvatten, viltåkrar, foderstationer mm. Med lite tur får vi också se några vilda djur.

Ulkeröds Gård driver intensivkurser i jägarexamen och utbildningen sker i samarbete med Jaktia, Svenska Jägareförbundet och Studiefrämjandet.

Alla kurser leds av välutbildade och etablerade instruktörer som alla genomgått Jägareförbundets nya ledarutbildning. Skjutprov och skrivningar utförs inför Naturvårdsverkets examinatorer. Intensivkurserna är kompletta kurspaket och inkluderar logi, helpension och Jägareförbundets kurslitteratur.

Vi tillhandahåller också vapen och övningsammunition under kursen. Efter avslutad och godkänd kurs har du möjlighet att ansöka om vapenlicens hos polisen. Antalet deltagare är begränsat till tolv per tillfälle. Vill du veta mer eller boka plats på en kurs, tveka inte att fylla i formuläret eller kontakta oss på kurser@ulkerodsgard.se

Du bor på Ängslyckan, vårt nybyggda hus i gammal stil. Här liksom på skjutbanan och i kurslokalerna har du tillgång till internet via fiber och WIFI.

 Intresseanmälan till Jägarexamen