Jägarexamen

Jägarexamen fyra intensiva dagar

Din Jägarskola på Ulkeröds Gård driver intensivkurser i Jägarexamen och utbildningen sker i samarbete med Jaktia, Svenska Jägareförbundet och Studiefrämjandet.Alla kurser leds av välutbildade och etablerade instruktörer som alla genomgått Jägareförbundets nya ledarutbildning. Skjutprov och skrivningar utförs inför Naturvårdsverkets examinatorer. 

Intensivkurserna är kompletta kurspaket och inkluderar logi, helpension och Jägareförbundets kurslitteratur.Vi tillhandahåller också vapen och övningsammunition under kursen. Efter avslutad och godkänd kurs har du möjlighet att ansöka om vapenlicens hos polisen. Antalet deltagare är begränsat till tolv per tillfälle.

Vårt intresse för jakt och natur har gjort det naturligt att erbjuda jaktrelaterade kurser, bland annat intensivkurser för jägarexamen. Omgivningarna här gör också att vi kan levandegöra undervisningen på ett sätt som annars inte är så vanligt. Här får deltagarna bekanta sig med det de läser om, i litteraturen, även i praktiken: olika slags fällor, spår och spillning, jakttorn, skjutstationer, viltvatten, viltåkrar, foderstationer mm. Med lite tur får vi också se några vilda djur.

Teori och praktik blandas på ett mycket bra sätt och tack vare att våra nybyggda undervisningslokaler ligger vid skjutbanan använder vi all tid till lektioner, i stället för förflyttning mellan olika platser. Allt för att du skall få maximalt utbyte av dina dagar hos oss på Ulkeröds Gård.Du bor på Ängslyckan, vårt nybyggda hus i gammal stil. Här liksom på skjutbanan och i kurslokalerna har du tillgång till internet via fiber och WIFI.

Boka din kurs hos oss nu, intresset är stort och kurserna blir snabbt fullbokade.

 Intresseanmälan till Jägarexamen