• sv
  • en
  • de
  • es
  • fr
  • it
  • nl
  • zh-hans

I nordöstra Bohuslän hittar du Ulkeröds Gård, en vackert belägen gård med anor från 1600-talet. Allt genomsyras av en ekologisk grundtanke. Här finns en restaurang i toppklass och ett gårdshotell som erbjuder en mat- och boendeupplevelse med inspiration från de vackra omgivningarna. Dessutom går det att ordna stora fester, konferera, jaga, ta matlagnings-kurser, jägarexamen och skjuta lerduvor på Sveriges främsta lerduvebana.

RESTAURANGEN

Vår ambition med restaurang Ekbacken är att erbjuda mat som är mer än god. Vår meny ändras efter årstiderna och tillgängligheten av närproducerade råvaror. Grundtanken är att allt ska vara fritt från tillsatser. Vi producerar själva huvuddelen av våra råvaror, men samarbetar också med intilliggande granngårdar. Det ger oss tillgång till de allra bästa råvarorna efter säsong och gör att vi kan maximera smaken och upplevelsen i vår mat. Vi har alltid tillgång till viltkött och erbjuder ett urval av rätter som är baserade på det viltkött som finns på Ulkeröds Gård.

VÅRT VILDA LIV

På Ulkeröds Gård bedriver vi lammproduktion där lammen växer upp fritt ute i våra öppna beteshagar. Lammen betar bland annat kummin, senap, vitklöver och svartkäm- par vilket ger en mycket god smak på köttet. Våra fårraser är Texel och Gotland. Vi har även ett hjorthägn på markerna för att kunna erbjuda fantastiskt närproducerat vilt till restaurangen. I gårdsbutiken hittar du både fårskinnsprodukter och högklassigt viltkött från omgivningarna.

BRA FÖR SJÄLEN

Landskapet är böljande, vackert och varierat – skog, sjöar, bergsknallar, åkrar, ängar och hagar om vart annat. Den friska luften, dofterna och tystnaden gör det lätt att varva ner och koppla bort vardagens stress. Det finns konferensmöjligheter, plats för stora fester, bröllop, kurser i matlagning, jägarexamenskurser, jaktarrangemang och lerdu- veskytte på Sveriges främsta lerduvebana. Läget är idealiskt för den som söker lite avskildhet utan att behöva resa så långt, det tar bara en dryg timme från Göteborg och nästan lika nära ligger Oslo. Välkomna.