Välkommen till Ulkeröds Gård

Mitt emellan Bohusläns bergiga kustlandskap och Dalslands djupa skogar ligger Sannesocken och Ulkeröds Gård. Här är landskapet böljande, vackert och varierat – skog, sjöar, bergsknallar, åkrar, ängar och hagar om vart annat. Den gamla kulturbygden har aldrig lämpat sig riktigt väl för storskaligt jordbruk. Folket här har fått försörja sig på lite av varje – jakt, fiske, djurhållning och småskaligt jord- och skogsbruk. Ulkeröd har varit en boplats ända sedan 1400-talet och byggnaderna som finns på gården har anor från 1600-talet. Tack vare varsam renovering känns historien av än i dag på gården. Alla renoveringar samt nybyggnationer smälter in och ger en genuin känsla som harmonierar med naturen och miljön runtomkring.

Det var de här vackra omgivningarna som jag och min familj föll för när vi köpte Ulkeröds Gård år 2003. Jag tror att vi letade i närmare tio år efter det perfekta stället för avkoppling, naturupplevelser och jakt. Det är verkligen en lisa för själen att komma hit från storstan. Den friska luften, dofterna och tystnaden gör det lätt att varva ner och koppla bort vardagens stress. Här samlar vi kraft och inspiration bara av att andas och vara.

Genom åren har vi utökat markerna och varsamt renoverat och byggt till gården. Bland annat har vi byggt ett Gårdshotell och en restaurang, vi har också anlagt en av landets mest utmanande banor för lerduveskytte. Gården är på 460 ha varav 300 ha består av producerande skog och 105 ha är öppen mark för jordbruk samt betesmark. På gården finns ett hjorthägn, lammuppfödning samt ett bestånd av Higland Cattle.

Idag är Ulkeröd en idealisk plats för det kulinariska mötet med vällagad mat. Gården passar utmärkt för små möten på hög nivå. Läget är idealiskt för den som söker lite avskildhet utan att behöva resa så långt, det tar bara en dryg timme från Göteborg och nästan lika nära ligger Oslo.

Välkommen till oss på Ulkeröds Gård!

familjen Lyrdal.