Försäljning av Lammkött

Lammproduktion – Vi levererar inom Göteborgsområdet

På Ulkeröds Gård bedriver vi en lammproduktion med inriktning på höstlamm. Fårraserna vi har är Texel och Gotlandsfår. Lammen är i huvudsak uppvuxna på mjölk från tackan och bete i hagarna runt gården. Får är kända som ”busk- och slyröjare” vilket innebär att dem, på ett mycket bra sätt, hjälper till att hålla Sveriges landskap öppna!De är också relativt kräsna i sitt val av bete på vallar. Vi bearbetar jorden regelbundet och ser till att så in de speciella växter och örter som fåren älskar. Detta ger naturligtvis även en mycket god smak på köttet!

Våra lamm betar bland annat kummin, senap, vitklöver och svartkämpar.

Efter hängmörningen styckas slaktkroppen enligt det styckningsalternativ som du valt, vi erbjuder ett flertal alternativ. Köttet vacuumförpackas märks och läggs i en låda. Varje låda vi gör innehåller köttet från ett lamm.

Priserna är alltid per kilo lammkött, alltså betalar du precis för så många kilon som finns i din låda. Vikterna varierar och vad just din lammlåda väger och kommer att kosta vet vi när vi kör ut dem, eftersom de är helt färskstyckade vid leverans. Vi levererar inom Göteborsområdet, men ni kan självklart även komma till oss på gården för att hämta er förbeställda låda.

Vi är mycket noggranna när det kommer till avel och sparar bara de med bäst egenskaper till livdjur. Tackorna tar vi in i slutet på oktober och påbörjar betäckningen. Lammning beräknas runt påsk. Är du intresserad av att komma på besök runt lammningsperioden eller när vi släpper ut tackor och lamm på bete? Kontakta oss.

Tack för din beställning.

Du får en bekräftelse på din order när vi registrerat den.